Hem » Samla krediter

Samlingslån

Samla krediter

Skulder hos Kronofogden är okej

Betalningsanmärkningar är okej

Låg kreditvärdighet är okej

Annonslänk till Nstart

Ränteintervall (nominellt): 17.8-27.95%. Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 160 000 kr till 17,00% rörlig ränta med en återbetalningstid på 9 år, med 108 avbetalningar om 2 931 kr och 995 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 18,95%. Totalt att återbetala blir 317 520 kr

Vi samarbetar med Nstart, ett finansbolag som erbjuder dig Nystartlånet – ett samlingslån utan säkerhet. Betalningsanmärkningar, kronofogden eller många kreditupplysningar behöver inte vara ett hinder

GUIDE

Samla krediter

Artikeln innehåller annonslänkar

Vad är en samlad kredit?

En samlad kredit är en möjlighet för personer med ekonomiska svårigheter att samla sina befintliga lån och krediter till en enda låneprodukt. Genom att samla krediter kan man minska sina månatliga avbetalningar och få en bättre översikt över sin ekonomi. Det är viktigt att tänka på att samlade krediter inte innebär att man tar ett nytt lån, utan snarare att man omförhandlar sina befintliga skulder.

Hur fungerar det att samla krediter?

För att samla krediter behöver man ansöka hos en institution som erbjuder den här typen av tjänst. Det finns företag och organisationer som specialiserat sig på att hjälpa personer med dålig ekonomi att samla sina lån. När man ansöker om att samla krediter kommer institutionen att göra en utvärdering av ens ekonomiska situation och skulder. Beroende på den individuella bedömningen kan man få erbjudanden om att samla krediter till en mer förmånlig ränta och amorteringsplan.

Viktigt att tänka på

Innan man bestämmer sig för att samla krediter finns det några saker att tänka på. För det första är det viktigt att man verkligen har svårt att hantera sina befintliga skulder och lån. Samla krediter kan vara en lösning för personer med dålig ekonomi, men det är viktigt att förstå att det inte är en quick fix för att slippa skulderna. Det är också viktigt att jämföra olika erbjudanden från olika institutioner och se till att man får bästa möjliga villkor.

Så här kan du förbättra dina chanser

Om man har en dålig ekonomisk historik kan det vara svårt att få godkänt för att samla krediter. Men det finns saker man kan göra för att förbättra sina chanser. Att ha en fast inkomst och visa upp en budget kan vara till hjälp. Det kan också vara fördelaktigt att ha en medsökande med stabil ekonomi. Det är också viktigt att vara ärlig och transparent om sin situation och inte försöka dölja eventuella skulder eller betalningsanmärkningar.

Hur fungerar räntan?

När man samlat krediter kommer man att få en ny ränta på lånet. Räntan beräknas utifrån ens individuella ekonomiska situation och riskbedömning. Ju högre risk desto högre ränta kan man förvänta sig. Det är viktigt att vara medveten om att en samlad kredit kan innebära att man betalar mer i ränta över tid, även om man får lägre månadskostnader. Det är därför viktigt att noga överväga om man verkligen har behov av att samla krediter och om det är den mest ekonomiskt fördelaktiga lösningen.

Samla lån – Bra att veta

Det finns flera saker som kan vara bra att veta när det kommer till att samla lån. För det första är det viktigt att man förstår att samla lån innebär att man får en ny kreditupplysning, vilket kan påverka ens kreditvärdighet. Det kan vara bra att vara beredd på att det kan ta tid att få nya lån godkända och att det kan finnas kostnader för att lösa befintliga lån i samband med att man sammanställer dem till en samlad kredit. Det kan också vara bra att ha en plan för att undvika att hamna i samma situation igen och att arbeta aktivt med sin ekonomi.